Świeży filet z tuńczyka | Polędwica z tuńczyka - Warszawa

Nazwa handlowa Tuńczyk
Skrzynki Pudła styropianowe
Obszar połowu FAO 27
Kategoria  Zrównoważona, sashimi
Właściwości ryb  Schab 2-5 kg ​​/ Cały / G & G
Skład 100% Ryby 
Nazwa łacińska Thunnus alalunga
Wartości odżywcze Wartość energetyczna 125Kcal / 523 KJ - Białka 26,8 - Węglowodany 0 - Tłuszcz 1,8
Pochodzenie Indonezja / Sri Lanka / Philipiny
Warunki przechowywania 0°C pod lodem

Thunnus alalunga

Tuńczyk jest rybą bogatą w witaminę A i D. Jego ciemnoróżowe mięso jest chude, kruche i bardzo smaczne. Tuńczyk jest bardzo popularną rybą w kuchni japońskiej, którą spożywa się na surowo np. do sushi.

Ta strona używa ciasteczek (cookies). Dowiedz się więcejRozumiem